Verbouwing M.S. Stelmar II

Pinksterkamp 2012

Na enkele jaren “radiostilte” is de Stelmar afgelopen Pinksterweekeinde weer gebruikt waar hij voor bedoeld is: varend kamphuis voor de kinderen van Stella Maris. Met een beetje hulp van het goede weer is het kamp een groot succes geworden en we zien uit naar het komende Zomerkamp, waarbij de Stelmar wederom gebruikt zal worden. In het fotoboek van Stella Maris zijn foto’s van het kamp te bewonderen, waaronder een aantal foto’s van de terugkomst in Rotterdam: mooie plaatjes!

Namens de jeugdleden van Stella Maris willen we iedereen bedanken die hieraan een bijdrage geleverd heeft!

v

v

v

v

v

v

v

v


Doop Stelmar II op 27 sept. 2008

Eindelijk is het project Stelmar II dan ten einde gekomen. Op 27 september is het schip gedoopt door mevrouw Opstelten-Dutilh bij prachtig weer! Onder het genot van een drankje werd de doop beklonken.
Namens Stella Maris gaat dank uit naar alle sponsors van het project, Port Of Rotterdam, raderstoomboot De Majesteit, SMIT Internationale, Kon. Roeiersver. De Eendracht, Shipmate vlaggen, Gem. Brandweer, en Holland Diving, die deze dag tot een onvergetelijk succes hebben gemaakt! Ook dank aan alle belangstellenden die prachtige cadeaus hebben gegeven t.b.v. de Stelmar en de doop!!!
De foto’s zijn gemaakt door Ruud van Leeuwen (www.fotovanleeuwen.com). Ontzettend bedankt hiervoor!
Het zal hierna wat rustiger worden qua foto’s, maar we zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen rond de STELMAR II.

Klik hier om alle foto’s te bekijken!

v

v

v

v


zomerkamp 2008 en doop STELMAR II

Zoals jullie gehoord hebben zijn we terug uit Friesland na een tocht rond het IJsselmeer en 2 weken kamp in Ter Horne (Sneek)
Alles is geheel volgens plan verlopen en we hebben geen noemenswaardige kinderziektes aan het schip gehad !
Dus dat is heel mooi en volgens mijn/onze verwachtingen !
Nu zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de scheepsdoop van de Stelmar II op 27 september 2008. Dit zal gebeuren door de vrouw van onze Burgemeester dhr. I.Opstelten.
Ik heb nog wat foto’s bijgevoegd van het zomerkamp als illustratie. Je kunt de foto’s allemaal bekijken op onze website
www.stelmar2.nl

Veel plezier !!

6678

6699
6711

6729

6731

6737

6805

7057

7061

7133

7146

7169

doop


weekend 05/06 Juli 2008

Zo, daar zijn we weer even ! U heeft even moeten wachten op foto’s , maar dat komt door het simpele feit dat we gewoonweg niks nieuws hadden om te laten zien. We zijn bezig met alle zaken te checken, te verbeteren, af te stellen etc etc.

Maar volgende week (12 juli) vertrekken we om de boten weg te brengen naar Friesland en ook daarvoor zijn we nu met de voorbereidingen in volle gang bezig.

Leuke hiervan is, dat we de laatste fase van de bouw en eigenlijk waarvoor we het schip ZO hebben gebouwd, nog moesten doen. Namelijk; het hijsen van vletten aan dek.

Nou, ook dat ging weer fantastisch !

Het zal hierna misschien even stil zijn op de site, maar na het zomerkamp (en tussen in ook) zullen we relaas doen van onze belevenissen en bevindingen !

Veel plezier met de foto’s !

v

v1

v2

v3

v4

v5

v6

v7


werfbeurt 2008 (3)

eindelijk zijn we klaar ! Ik zal de details besparen over alle ergernissen en inzet, maar het product mag er wezen ! We hebben alles gedaan wat we wilden doen en/of gedaan wilden hebben.

Ztaredag ochtend om 07.30 uur gaat de Stelmar II zakken, dus van de helling af en terug naar het Boerengat. Daar schoonmaken en bijwerken en dan klaarmaken voor het Zomerkamp 2008 in Friesland !

nou, veel plezier

wb

wb1

wb2

wb3

wb4

wb5

wb6

wb7

wb8

wb9

wb10

wb11

wb12

wb13

wb14

wb15

wb16

wb17


werfbeurt 2008

doordat er eerder dan gepland een ander schip op de helling moet, is het werk van 2 weken teruggebracht naar 1 week…
Dat betekent dat we met vereende (weinige) krachten dag en avond aan het werk zijn het onderwater schip op tijd af te krijgen.

Maar zoals jullie zien, is he resultaat er wel naar tot nu toe. Maar we kunnen deze week nog hulp gebruiken !!

veel plezier !!wa1

wa1a

wa2a

wa4a

wa5a

wa6

wa7a

wa8a

wa9a

wa10a

wa11a

wa12a

wa13a

wa3a


weekend 17/18 mei 2008

Er zijn op dit moment even weinig foto’s, omdat we wel hard aan het werk zijn, maar geen daadwerkelijke vernieuwingen aan het uitvoeren zijn. Het zijn de rest items ( het zg. “pikkapoelie”werk”) wat vreselijk veel tijd kost.
Wel hebben we dit weekend een plafond boven de watertanks gezet , met isolatie hierachter. Dit zorgt ervoor dat de drinkwater tanks & inhoud lekker koel blijven.

Verder zijn we hard bezig met de voorbereidingen voor de werfbeurt in week 23 ( 1e week Juni) . Zo gaan we de sensor aansluitinge in de bodem maken voor het speedlog en echosounder. Maar ook het toilet wordt verbouwd. Het werkt goed, maar het vermalen en spoelen duurt nu eigenlijk iets te lang. dus dit wordt verbouwd , zodat het sneller gaat.

Foto’s volgend nog hiervan.

Wordt vervolgd.

groeten
Piet


weekend 27/28 apr. 2008

Tja het wordt steeds stiller qua foto’s op de site. Niet dat we niks doen, maar meer omdat het schip BIJNA af is.

Vandaag hebben we de naamborden geplaatst, wat echt het kaarsje op de slagroomtaart is natuurlijk. Ziet er heel erg mooi uit ! De foto’s heb ik nog niet, maar zet ik van de week er nog achteraan.

Ook hebben we de ankers laten “droppen”(vallen) om zodoende de lier te testen , de uitlijning van nieuwe assen, de kracht van de electromotor (380V) , ga zo maar door. Dus het geval bestond dat we ze niet omhoog gehaald kregen, vandaar een foto van te voren :)

Zondag is ook de mast en giek omlaag gehaald (7000 kg…) zodat we onder de bruggen door kunnen als we op Pinksterkamp gaan.

Nou, de rest van de foto’s volgen deze week. :)

ank1

ank2

ank3