Gebouw en verhuur

Het Landje van Stella Maris is gelegen in hartje Rotterdam, in het Kralingse Bos, direct aan de Kralingse Plas. Met stad, bos én water in de directe omgeving is het de ideale locatie voor een Scoutinggroep.


Het gebouw

Op ons Landje hebben wij onder andere beschikking over een grasveld, waar we bijvoorbeeld balspellen op kunnen doen, een fietsenstalling, botensteiger, een botenkraan, waarmee we onze zeilboten in en uit het water kunnen hijsen, en natuurlijk ons clubgebouw.


Ons Landje vanaf het eind van de steiger

Ons gebouw stamt uit 1969, en is van alle gemakken voorzien. Op de begane grond hebben we douches en wc’s, een botenloods, verfhok en kabelgat, en op de eerste verdieping is er een Staflokaal, een Loodsenkwartier en twee door een schuifwand gescheiden lokalen voor de speltakken.


Het Tuiglokaal


Het Juniorenlokaal


De Loods

Verder is er vanaf het balkon een prachtig uitzicht over de Plas. In 2003 is de keuken volledig vernieuwd en uitgebreid, zodat we nu ook uitstekende kookfaciliteiten hebben.


De keuken

In 2005 en 2007 zijn het heren- en damestoilet volledig gerenoveerd. Beide toiletgroepen beschikken nu over een riante RVS-wastrog met elk twee mengkranen. Ook is er zowel bij de dames en de heren een warme douche.


Het herentoilet

Alleen voor Scoutinggroepen is ons gebouw te huur voor kampen, overnachtingen en dergelijke. Neemt u daarvoor contact op met de (verhuur)beheerder, Anke Schiemann. Wij verhuren dus niet aan studenten(organisaties), particulieren, etc.!!!