Junioren

Als je tussen de 11 en de 15 bent kom je bij de Junioren. Bij de Junioren ben je al een stuk zelfstandiger actief dan bij de Dolfijnen. Bovendien zal verreweg het grootste deel van het programma zich op het water afspelen.

Een eigen bak, een eigen boot
Je komt in een zogenaamde bak met ongeveer vijf leeftijdsgenoten. Dit betekent dat je met hen een bepaalde boot bemant. Aan het hoofd van een bak staat een Bootsman, een van de oudere Junioren. We zeilen in zogenaamde lelievletten. Dit zijn stalen, speciaal voor Scouting gemaakte zeilboten, die zeer stabiel zijn.

IMG_4641.CR2

Activiteiten
’s Zomers zijn we haast elke week op het water te vinden, waar we bezig zijn met een leuk spel, een wedstrijdje of instructie. Je kunt bij ons namelijk landelijk erkende CWO zeildiploma’s halen. Hiermee kun je bijvoorbeeld overal een zeilboot huren. ’s Winters gaan de boten op de kant voor hun jaarlijkse onderhoudsbeurt. Dan onderhouden de Junioren zelf zo veel mogelijk hun eigen vletten, daarin bijgestaan door de Staf. Naast onderhoud doen we dan ook leuke spellen op het land, en als het ijs dik genoeg is, kan er op de Kralingse Plas geschaatst worden.

Kampen
De Junioren gaan vier keer per jaar op kamp. Net als heel Stella Maris gaan ze op Voorjaarskamp, ergens in een kamphuis in een bosrijke omgeving. In het Pinksterweekend gaan we op Pinksterkamp. Meestal gaan we dan op een zogenaamde hike (trektocht) met de boten door de Biesbosch. Soms gaan we echter ook wel eens de grens over met Pinksterkamp: eens in de paar jaar gaan we kajakken in Dinant in de Ardennen. Het hoogtepunt van het jaar is het tweeweekse Zomerkamp. Dan gaan we twee weken lang kamperen op één of meerdere plaatsen in Nederland. Natuurlijk nemen we de boten mee, en het programma staat bol van waterspellen, dagtochten en hikes. In de Herfstvakantie gaan we op Herfstkamp, een lang weekend zeilen, ergens in de buurt van Rotterdam.

2015-07-11 10.43.40

Interesse?
De Junioren hebben elke zaterdag opkomst van 10.30 uur tot 14.00 uur. Kom gerust een keer langs, de eerste vier opkomsten zijn gratis! Informatie: tel. (010) 4522114 (Stella Maris, op zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur).

E-mail: junioren@stelmar2.nl

Afbellen?
Kun je een keer niet bij een opkomst aanwezig zijn? Bel dan even af van te voren!
Dolfijnen: 06-14878723
Junioren: 06-49772883
Tuig: 06-34095418