De eerste drie dagen

Op zaterdag 6 augustus begonnen we dan echt… Met zijn zessen vertrokken we ’s morgens vroeg vanaf Stella richting Kupedo in Krimpen aan den IJssel waar ons nieuwe meerjarenproject al een paar weken op ons lag te wachten. Daar aangekomen werden eerst de houten luiken afgedekt met een zeiltje, zodat we ook tijdens de voorspelde stortbuien droog konden werken binnen.

IMG_1407>

Vervolgens konden we binnen aan het werk. Omdat de Stelmar tot twee en een half jaar geleden nog voer als binnenvaartschip lag het hele ruim vol met allerlei “bruikbare” materialen om hijswerkzaamheden e.d. uit te voeren (rotzooi dus). Het losliggende spul werd in grote manden, die er ook al stonden, verzameld.

IMG_1386

Een aantal gingen er vervolgens verder met het verwijderen van de oude aggregaten, omdat er op Stella al een nieuwe Stamford 15 kVA generatorset klaar staat om ingebouwd te worden.

IMG_1401

De rest begon met het verwijderen van het grondhout, om daarna de spantvakken leeg te scheppen en schoon te schrappen. Deze klus zal hierna nog wel een aantal dagen in beslag nemen…

IMG_1389

IMG_1391

Gelukkig bleek onder de bagger op de bodem van het schip het staal nog in uitstekende staat te verkeren, en toen we eenmaal de slag te pakken kregen ging het steeds sneller. Na drie dagen waren we ongeveer op een derde van het ruim.
IMG_1449

Inmiddels zijn we zo ver dat we de rotzooi binnen moeten gaan afvoeren richting Stella, omdat we anders niet meer spanten kunnen vrijmaken.

IMG_1448