weekend 01/02 September

Dit weekend de laatste “kilo-tjes” staal in de Stelmar II verwerkt , sinds Juni 2005.
Totaal is er nu 10.145 kilo staal vervangen/vernieuwd/ aangebracht aan boord!
Alleen nog een stuk (origineel) railing werk op het achterschip terugplaatsen, maar dat is niet nieuw , maar wordt alleen nu pas weer (zij het in aangepaste vorm) terug geplaatst. Ook het schilderwerk begint z’n einde te naderen. Volgens de planning hadden we 1 Sept.2007 in de lak moeten staan. Nou, dat wordt 4 dagen later . Netjes toch ?
Ook het keukenblad begint vorm te krijgen. De spoelbak is uitgezaagd en de dubbele spoelbakken , welke we al hadden aangeschaft, zijn ingebouwd. Ook is er op zondag alvast een mengkraan in geplaatst en de afvoeren, zodat het blad op maandag geplaatst kan worden in de keuken. Inmiddels is er ook al een RVS magnetron aan geleverd, dus dat zal er mooi uit gaan zien allemaal !
Op het voordek en naast de stuurhut misten nog de traptreden naar resp. het dek en het achterdek, dus die zijn ook eerst gebrand , toen gelast en daarna in de coating gezet. Alsof het er al sinds 1930 zit :)
Als laatste is de schoorsteen pijp zelf ( dus de uitlaatgassen pijp)met 25 cm verlengd. Dit, omdat de stuurhut ook al 15 cm omhoog is gegaan, maar ook om de gassen boven het dak een wat “natuurlijker” weg te laten gaan, oftewel dat ze niet de stuurhut in waaien tijdens het varen.

Nou, veel plezier maar weer !

kb

kb1

kb2

kb3

shs

shs1

sht

vv

vv1

vvs

vvt

vv2

vvg

vh

vt1a

kb4

kb5

kb6