weekend 16/17 juni 2007

’t is weer even geleden dat er wat foto’s zijn geplaatst, maar dat kwam door andere tussentijdse activiteiten, welke ook moeten gebeuren.
Waaronder het afstemmen van een nieuwe ligplaats voor de Stelmar.
Op zondag 17 juni 2007 was het dan zover, we gingen verkassen vanaf het Mallegat (Persoonshaven) naar het Boerengat, achter Tropicana dus.
Perfecte ligplaats , rustig en in een goede buurt !
Onze dank dan ook naar het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) en het Gemeentelijk Havenbedrijf (Port Of Rotterdam/ HBR) !!
Ook onze dank naar de Lippmann Groep Den haag, welke zo vriendelijk was de Stelmar voor deze “proefvaart”gratis te verzekeren. Normaal zijn we ook verzekerd als we afgemeerd liggen , maar alleen tijdens kampen en dit soort tripjes voor het varen.

Op zaterdag hebben we de railing op het voordek geplaatst, welke ons werd geleverd door Keppel Verolme. Erg mooi en robuust gezicht !
Er is inmiddels ook een begin gemaakt met het aflakken van de buitenboel, dus dek, gangboord , voordek etc.
Hiervoor wordt 2-componenten lak gebruikt van de merken International Paint en Sigma, ons aangeboden door MOPP (Marine Offshore Paint Protection).

Ook de laatste hand werd gelegd aan het stuk dek onder de mastlier, waar sinds zeker 20 jaar niemand meer was geweest…. een hoop (rot)werk dus ! Maar wordt ook weer heel mooi !
Hierna gaan ook de dekken in de coating, dit wordt zwart 2 component polyurethane lak.

veel plezier met de foto’s !

bg

bg1

bg2

bg3

bg4

vm

vm1

vm2

vr

vr1

vr2

vr3

vr4