weekend 30/31 Juni

Vandaag is de kraan op het voordek geplaatst. Deze hadden we op Stella samengesteld uit onderdelen welke met een “klein beetje” hulp van Keppel Verolme waren gemaakt , volgens de tekeningen door ons aangeleverd. Het is een exacte kopie van de kraan , zoals die er origineel op hoort te staan. Deze hebben we eerst gefotografeerd bij een ander schip en later op schaal nagetekend met werkmaten erbij. Erg mooi !

Ook hebben we de ankerlier verder afgemaakt aan dek, de rembanden moesten nog met stangen aan het dek gemonteerd worden op de oude steunen. Paste ook allemaal precies . Ook weer heel mooi ! :)

Sparkie is druk bezig met diverse vonkentrekkerij.. Nee hoor , hij is beneden bezig met o.a. de intercom en andere schakelkasten. In de stuurhut heeft hij de dag/nacht vaarverlichting definitief gemaakt (dit was door ons zelf voor Pinkstere tijdelijk aangesloten).

Ook is er weer verder gegaan met schilderen, de bovenzijde van de denneboom (ja , zo heet dat…) is bordeaux rood gemaakt. We moesten er even aan wennen, dus we weten nog niet of dit definitief blijft. Maar er zit in ieder gevaal een mooie laklaag op en daar ging het nu even om.

k

k1

k2

k3

k4

k5

k6

k7

lk

v

v1

v2

v3

v4

v5

s

s1

s2

s3