weekendwerk 1 April (geen grap !)

Na een welverdiende “Stelmar-break” , de afgelopen 3 weken, was het hoog tijd dat we weer volle gang doorgingen met het project.
Zo is er in het kraanbedrijf verder gegaan met het schilderwerk (grijs over de bruine ijzermenie). Ziet er gelijk heel wat frisser uit!
Achterin, onderop het bodemvlak, onder het achteronder, naast de schroefas afdichting, dus echt in het uiterste achterkantje van het schip is begonnen met het schoonschrappen van de vloer en het teer-coaten daarvan. Een smerige,claustrofobische, tijdrovende klus ! Maar wel heel mooi !
Het RVS urinoir is ,op de spoelpijp na, gereed. Afvoer en waterleidingen zijn klaar, dus we kunnen bijna…
Ook het dames toilet is bijna af. Dit is een hangend toilet (goed schoonmaken dus op de vloer) met een tiptoets-wandbediening. Daarna even de handjes wassen in het bijpasende wandfonteintje. Na de werfbeurt kan het toilet worden gebruikt. De afvoer wordt nl op de werf pas in de bodem gelast.
In de machinekamer is een ventilatiefan geplaatst, welke voor voldoende frisse/verse lucht zal zorgen tijdens het draaien en ook eventuele nare luchtjes zal afvoeren.
Kortom, een heleboel werk verzet, met mooie resultaten !!

RVS urinoir1

RVS urinoir

vlak schroefas midden1

vlak SB schroefas

spoelpijp toiletzitting

spoepijp WC detail

toiletpot

toiletpot en fonteintje

spoelbak WC

spoelklep toilet

kraanbedrijf grijs

kraanbedrijf BB

kraanbedrijf standpijp

MK afzuigfan