Pinkster kamp

Afgelopen vrijdag (25 mei) was het dan zover, Het eerste “proef” kamp met de stelmar naar de bieschbos.

Nadat de kinderen inclusief bagage en het nodige snoepgoed aan boord waren, zijn we vanaf de ligplaats vertrokken met een sleep van 4 vletten en de odin.

sleep

Ook voor de kinderen zelf was het een ervaring om aan boord te zijn, onder begeleiding met de nodige reddingsmiddelen.

Kinderen

Lekker aan boord, geen geschommel in de vletten, heerlijk dus.

Onder het toezicht van een waakzame schipper aan boord, uiterste concentratie dus.

Schipper

Na ’s avonds aangekomen te zijn bij de alom bekende “5 meerpalen” en de daarop volgende nachtrust, brak de volgende dag van het kamp aan.
De kinders gingen op hike (trektocht) door de bieschbos. Een klein moment van ontspanning voor de stafleden, welke meteen van de nodige snufjes en voorzieningen aan boord gebruik maakten.

Stuurhut

Een test van de intercom installatie aan boord kon dus ook niet achter blijven.

intercom

Ook kon ’s avonds de barbeque niet uitblijven en vertoefden de stafleden op het ruime achterdek na een overweldigende maaltijd.

after bbq

Uiteraard kon een totaal plaatje niet uitblijven, dus hop hop, ff een stukje verder varen met de odin voor een total-shot van de dame.

stelmar

Ondanks het kamp, de gezelligheid, het barbequen en het varen, is er ook nog het eea gedaan aan boord. Zo is er een begin gemaakt met het demonteren van bepaalde delen van het achteronder.

achteronder

achteronder2

Alles bij elkaar een zeer geslaagd kamp.
Nu alleen nog even de schouders eronder, zodat de stelmar over ongeveer een jaar volledig af is om als volwaardig (en luxe) wachtschip te functioneren.