weekend 25/26 Nov.

Dit weekend een heleboel gedaan ! Allereerst hebben we deze week een ankerlier op de kop getikt in de Leuvehaven. Deze lieren zijn ERG moeilijk te krijgen, maar uiteindelijk heeft Thijs er dan toch een gevonden, en het was de goede ook nog !
Er moet wel het een en ander aan gebeuren, hij heeft lang stil gestaan. Maar…wat wil je als je 10% betaalt van wat zo’n lier normaal gesproken kost.
De dag daarop hebben we de ankerkettingen gehaald, deze konden niet mee want waren ook 750 kg. De lier woog 800 kg, dus kon maar in het eerste ritje mee naar Stella. We laten hem eerst gritstralen en coaten. Hierna smeren en in elkaar monteren en aan boord aanpassen op de nieuwe fundatie.
De gas bunnen (cylinders met deksels 80cm x 40 xm en 10mm wanddikte…!) waren gemaakt bij Keppel Verolme en zijn daar ook gestraald en in een laag zink epoxy gezet. Deze loeizware dingen hebben we aan de voorzijde op het dek geplaatst, of eigenlijk IN het dek, dus er moesten gaten gebrand worden . Een klus van een dag met totaal 4 man (tillen en inhijsen van de bussen).
Ook is de SB stalen onderdeur geisoleerd en bekleed met hout. Erg mooi en erg massief !
Deze week ook de voormast gemaakt op Stella , inclusief de navigatieverlichting, ra, mastkloot (ja zo heet dat nou eenmaal) en mastkoker. Onderzijde van de mast voorzien van een contragewicht (Keppel Verolme) en ook de mastkoker op Stella ge-prefabbed (gemaakt).
Pfffffffff, wat een werk allemaal !!!

En last but not least kwamen de Junioren en Tuigjes ons met een plotseling bezoek aan boord vereren om de stand van zaken eens te komen bekijken.
Zij zijn tenslotte de “klant “. Het is en wordt HUN schip.
Dus na een rondleiding en wat sanitaire testposities in de toiletten en wasruimte door enkele kinderen in diverse lengtematen, was het prettig bijkomen in de kajuit met z’n allen onder het genot van een frisdrankje en een speculaasje. Dit alles uiteraard werd aangeboden door de TC !

Nou, het zijn deze keer een heleboel foto’s, dus geniet er van.

PS: de foto’s van het bezeok van de kinderen zullen worden toegevoegd aan deze serie foto’s door onze zeer gewaardeerde collega Chiel. (toch ?)

Piet

al

al1

al2

al4

al5

al6

al7

al8

al9

g

g1

g2

km

km1

km2

mk

mk1

ml

mr

ms

mt

s

s1

s2

s3

s4

zl

al10

al11

al12

al13

al14

al15

al16

al17

al18

al19

al20

al21