The roof is on !

Eindelijk, het dak zit er op en is afgewerkt en klaar ! Ook aan de binnenzijde zijn de spanten (tevens grondhout voor het plafond) geplaatst, kabelgoten geplaatst en doorvoeren gemaakt. De boel is hierna afgeseald met diverse soorten kit en dicht waren we.
Hierna zijn de originele sierlijsten aan de buitenzijde geplaatst en een nieuw eiken daklijst (prefab Stella deze week). De beglazing is grondig schoon gekrabt en bijgewerkt waar nodig.
Nu is het wachten(…) op de deuren , welke we nu aan het maken zijn op Stella. De bovendeuren zijn bijna klaar en de onderdeuren moeten we nog aan beginnen, deze worden van staal gemaakt met houten betimmering aan de binnenzijde. De deuren zullen uiteindelijk zg. staldeuren worden, dus uit 2 delen bestaan en afzonderlijk van elkaar te openen.
Ook de deurtjes van de toegang naar het achteronder vorderen en zijn bijna klaar. Het luik wat hier bij hoort is ook al bijna gereed om in de nodige lagen coating te worden gezet. Erg mooi als het allemaal af is . Tenslotte is het stuurhuis oorspronkelijk uit 1930 en ziet het er na deze metamorfose ook precies weer in deze staat uit !

1

2

3

4

5

6

8

9

a

s

d

f

g